Vitamine C-1000 ascorbinezuur

Artikel 1 van 1
€ 50,00 (inclusief btw)

Waarom vitamine C ascorbinezuur?

Vitamine C is een wateroplosbare vitamine. Drie eeuwen geleden ontdekten zeevaarders dat het eten van citrusvruchten en verse groente scheurbuik kon voorkomen. Zij zetten, zonder het te weten, vitamine C in door massa’s sinaasappelen en citroenen aan boord van hun schip mee te nemen. Het duurde nog jaren voordat men vitamine C daadwerkelijk uit voeding isoleerde en er een voedingssupplement van maakte. 

Vitamine C heeft een bewezen positief effect op veel plekken en in veel processen in ons lichaam. Het draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Het draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. Vitamine C verhoogt de ijzeropname en draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de bloedvaten, het kraakbeen en de huid.

Vitamine C bestaat in twee vormen, een zure variant ascorbinezuur en de daarvan afgeleide zoute variant, ascorbaat. Ascorbinezuur is in wetenschappelijk onderzoek de meest gebruikte vorm van vitamine C. 

Mensen kunnen zelf geen vitamine C aanmaken en zijn hiervoor afhankelijk van voedingsbronnen, met name fruit en groenten. Soms is het lastig om hiervan voldoende te eten of heeft het lichaam behoefte aan extra vitamine C. Dan kan het slim zijn om vitamine C aan te vullen met een voedingssupplement. 

© 2013 - 2023 ZEN - Tarwegras | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel